Besiktning

Kanske har du känt en konstig lukt eller sett mögel i ditt hem. Eller så vet du sen tidigare besiktningar att det finns en aktiv mögepåxt på vinden. Alternativ är du bara nyfiken på att veta hur ditt hem mår. Oavsett annledning erbjuder vi alltid en grundligt besiktning av vindutrymmet i det aktuella hemmet. Besiktningen ger oss men framförallt ägaren av husest får en förståelse för hur vinden mår och vad som eventuellt bör återgärdas. Våra besiktningsmän är utbildade och kunninga inom byggkonstruktion och fukt.


Försäkringar 

Vi har omfattande ansvars- samt olycksfallsförsäkringar som täcker upp till 10 miljoner kronor via Länsförsäkringar. 


ROT-avdrag 

Urklipp från Skatteverkets hemsida.
“Riksdagen har beslutat att taket för rotavdrag höjs den 1 juli 2024. Det innebär att en privatperson kan få 75 000 kronor i både rot- och rutavdrag. Höjningen gäller året ut. Betalningsdatumet styr skattereduktionen.”

Ordinarie instruktioner kring rotavdrag nedan.

ROT-avdrag är en skattereduktion som ges till privatpersoner för husarbeten. Renoveringen vi utför är ROT-berättigad. Skattereduktionen medges med 30% av arbetskostnaden inklusive moms med maximalt 50 000:- per person varje år. Om ni är två ägare till bostaden kan ni tillsammans få skattereduktion på max 100 000:-. Vi ombesörjer hela processen med ansökningen av ROT-avdraget.

Återgärder

Mögel trivs bäst i fuktiga miljöer. Men mögel är också en levande organism som vantrivs i miljöer med hög alkalitet.

Ett PH-värde över 7 räknas som alkaliskt och vi arbetar med OSR Dry och Gone4Good i samband med att vi sanerar. Konkret så innebär detta att vi får upp PH-värdet till 11 och 12 – beroende på val av produkt – och att detta också innebär att alkaliniteten kan bli 100.000 högre än vid PH-värde 7. Det fina med Gone4Good är att det även förhindrar mögel från att få fäste i framtiden: återväxten dödas effektivt.